Mexiko

mexikoBland turister som längtar efter sol, bad och fest är Cancún och Acapulco de två främsta destinationerna i Mexiko, men det är också vanligt att svenskar besöker helt andra delar av detta stora land under semestern. Här finns allt från ökenklimat, höga berg och aktiva vulkaner till tropisk regnskog och storstäder. Mexiko lockar inte bara turister, utan det är också vanligt att svenska studenter tillbringar en eller flera terminer i Mexiko eftersom flera svenska universitet och högskolor har utbytesprogram med sina mexikanska motsvarigheter. Du kan hitta information om att studera i Mexiko hos Mexikos ambassad.

Det officiella språket är spanska och 95% av befolkningen är kristna (huvudsakligen katoliker). För den som är intresserad av Mexikos historia finns flera ruinstäder och andra historiska platser att besöka, inklusive sådana som hör till Aztekerriket eller Mayakulturen. Exempel på populära destinationer är Teotihuacán, Tulúm, Cobá och Palenque.

För sol, bad och fest var det länge Acapulco som var #1 i Mexiko, men numera har Cancún tagit över ledarrollen. Cancún ligger på Yucatánhalvöns nordöstra spets, där den Mexikanska golfen möter det Karibiska havet. Sedan orkanen Wilma drog fram här år 2005 har det skett en mycket framgångsrik återuppbyggnad som inkluderar flera ambitiösa strandprojekt. Cancún har ett tropiskt klimat och temperaturen skiljer inte mycket mellan sommarhalvåret och vinterhalvåret. Havstemperaturen håller sig i spannet 26 °C – 29 °C året runt. Risken för orkaner är dock som störst under sommarhalvåret, så många väljer att besöka Cancún när det är vinter här hemma i Sverige.

Nödvändiga Vaccinationer:

Gula febern

Rekommenderade i Städer

Polio, Stelkramp, Difteri, Hepatit A (epidemisk gulsot). Hepatit B, Kolera

Rekommenderade på Landet.

Polio, Stelkramp, Difteri, Hepatit A (epidemisk gulsot). Hepatit B, Kolera

Om du skall stanna Länge:

Polio, Stelkramp, Difteri, Hepatit A (epidemisk gulsot). Hepatit B, Kolera, Tyfoid,  Japansk encefalit och Tuberkulos.