Kenya

kenyaKenya är bland annat berömt för sina många nationalparker där man kan åka på safari, såsom Masai Mara, Aberdare, Amboseli, Tsavo East och Tsavo West. Masai Mara gränsar mot nationalparken Serengeti (i Tanzania) och under juli och augusti vandrar miljontals gnuer in i parken söderifrån. Masai Mara har fått sitt namn efter massajerna som bor här samt efter floden Mara som rinner genom parken.

Kenya ligger i östra Afrika, med kust mot Indiska oceanen. Landets högsta berg är Mount Kenya, en utslocknad vulkan som är det näst högsta berget på hela den afrikansk kontinenten. Det östafrikanska gravsänkesystemet skär genom Keny i nordsydlig riktning, och längs denna sänka ligger flera sjöar. Norra Kenya karaktäriseras av stäpp och halvöken, och här ligger Turkanasjön som är hem för en stor skara nilkrokodiler. Kenyas centrum för odling av te och kaffe är en högplatå som planar ut mot den berömda Victoriasjön som delas av Kenya, Tanzania och Uganda. Detta är ett frodigt område där det fortfarande finns regnskog att uppleva.

Kenyas klimat är tropiskt längs kusten och torrt i inlandet. Regnsäsongen infaller mellan mars och maj. Det är varmt året runt, men nätterna ger en viss svalka – särskilt på högre höjder än nere vid kusten.

Kenya är en republik med representativ demokrati. Från slutet av 1800-talet var landet koloniserat av Storbritannien, och engelska är fortfarande ett av de två officiella språken i landet. Det andra officiella språket är swahili, som många kenyaner talar som andraspråk. (Det finns totalt cirka 60 språk som talas som modersmål inom landet.) Kenya har varit självständigt sedan 1963. Över 80% av befolkningen är kristna, drygt 10% är muslimer och färre än 2% följer religioner som har sitt ursprung i Kenya.

Nödvändiga Vaccinationer:

Gula febern

Rekommenderade i Städer

Polio, Stelkramp, Difteri, Hepatit A (epidemisk gulsot). Hepatit B, Kolera

Rekommenderade på Landet.

Polio, Stelkramp, Difteri, Hepatit A (epidemisk gulsot). Hepatit B, Kolera

Om du skall stanna Länge:

Polio, Stelkramp, Difteri, Hepatit A (epidemisk gulsot). Hepatit B, Kolera, Tyfoid, Meningokocker, Rabies , Japansk encefalit och Tuberkulos.