Plus500

Hos Plus500 behöver du inte bli faktisk ägare till t ex aktier, utländska valuta eller ETF:er för att tjäna pengar på kursernas rörelser. Du använder istället Contracts for Difference (CFD:s) för att skaffa dig exponering mot prisrörelserna hos de underliggande tillgångarna.

Hos Plus500 finns CFD:s baserade på bland annat:

 • Aktiekurser
 • Optionspriser
 • Råvarupriser
 • Exchange Traded Funds (ETF:s)
 • Valutakurser
 • Kryptovalutakurser, inklusive Bitcoin, Litecoin och Ripple

Moderbolaget för Plus500 heter Plus500 Ltd och har varit igång sedan år 2008. Det är hemmahörandes i Storbritannien. Inom EU erbjuder Plus500 handel via ett cypriotiskt dotterbolag, som måste följa både cypriotisk lag och EU:s regelverk (eftersom Cypern precis som t.ex. spanien är ett EU-land). EU:s regelverk innehåller bland annat konsumentskydd för privatpersoner som ägnar sig åt hobbyhandel.

plus500

Handelsplattformen Webtrader

Plus500 använder sig av handelsplattformen Webtrader. Den är enkel att förstå sig på, men vi rekommenderar att du skapar ett gratis Demo Account och använder det för att utforska Webtrader innan du gör någon första insättning. På så vis slipper du riskera riktiga pengar när du lär dig hur plattformen fungerar. Med ett Demo Account får du massor av låtsaspengar att handla med, så du kan testa på olika affärstyper och strategier utan att förlora ett öre av dina egna riktiga pengar.

Med Webtrader väljer du själv om du vill installera plattformen i datorn eller handla direkt i webbläsare. Det finns också appar (en för iOS, en för Android) att ladda hem till mobiltelefonen och surfplattan.

Handelskontot Standard Account

Det finns bara två kontotyper hos Plus500: Demo Account (för låtsaspengar) och Standard Account (för riktiga pengar).

För att komma igång med att handla med riktiga pengar behöver du sätta in 100 USD.   Här kan du läsa mer om kontotyper hos Plus500.

Hävstångshandel

Hävstångshandel är möjligt hos Plus500. De störtsa hävstängerna här är 1:300, men exakt hur stor hävstång du kommer att erbjudas för en viss affär beror på flera faktorer och det finns inte någon garanti för att man alltid får tillgång till en 1:300 hävstång. Till exempel finns det ett regelverk inom EU som rejält begränsar hur stora hävstänger som får erbjudas när vanliga konsumenter vill spekulera baserat på kryptovalutors valutakurser.

Support

Supporten är bemannad dygnet runt, sju dagar i veckan. Det finns inte någon telefonsupport, däremot går det att använda livechatten för att få hjälp i realtid. Det går också bra att skicka e-post till supporten.

Insättningar och uttag

 • Minsta möjliga insättning är 100 USD.
 • Minsta möjliga uttag beror på vilken transaktionsmetod du använder.
 • Plus500 tar inte ut uttagsavgifer.
 • Exempel på tillåtna transaktionsmetoder är VISA, MasterCard, Skrill, PayPal och banköverföring.
 • Räkna med att det tar minst tre bankdagar för Plus500 att behandla sin begära om uttag. Ditt konto hos Plus500 är inte en bra förvaringsplats för pengar du behöver kunna få tillgång till snabbt.

plus500 mobil

Om Plus500

Moderbolaget Plus500 Ltd har huvudkontor i Storbritannien och aktien handlas vid Londonbörsen (Main Market). Plus500 Ltd äger flera dotterbolag runt om i världen, såsom Plus500AU Pty Ltd och Plus500 CY Ltd. För oss i Sverige är det dotterbolaget Plus500 CY Ltd som är av störst intresse, eftersom det är hemmahörandes i EU-landet Cypern och erbjuder handel inom EU. Det måste följa både cypriotisk lagstiftning och EU:s regelverk, till exempel vad gäller konsumentskydd för småhandlande privatpersoner.