Thailand

thailandThailand är ett mycket populärt turistmål, särskilt under vinterhalvåret då mer klassiska Europeiska turistmål som Spanien och Grekland kan vara ganska kalla. Thailand lockar allt från backpackers till personer som vill bo på lyxhotell – här finns något för alla smaker och plånböcker. Thailand är också en populär destination för svenskar som söker alternativt boende för hela eller delar av året, inklusive en hel del pensionärer som lever i Thailand året runt.

Exempel på populära turistmål i Thailand är Bangkok, Phuket, Ko Samui, Ayutthaya, Pattaya, Krabi och Chiang Mai. På senare år har det också blivit populärt att i samband med besöket i Thailand även göra utflykter till grannländerna, framförallt Laos, Kambodja, Malaysia och Vietnam.

Thailands officiella språk är thai, men i turistområdena är det vanligt att personer i servicenäringen kan tala åtminstone grundläggande engelska. Cirka 95% av alla infödda thailändare är buddhister. Sedan en statskupp i maj 2014 styrs Thailand av en militärjunta. Thailand är en konstitutionell monarki där Rama IX varit kung ända sedan år 1946. Kungen är mycket populär hos det thailändska folket och ses som en slags garant för landets stabilitet.

Thailand är ett tropiskt land med stor mångfald av växter och djur. Landet är ett bergigt, men här finns också gott om bördiga slättland. Chao Phraya är en 370 km lång flod som startar i norr där floderna Ping och Nan flyter samman, och som sedan fortsätter genom landet till Siambukten söder om Bangkok. Exempel på större städer som ligger längs Chao Phraya är Chainat, Singburi, Ang Thong och Ayutthaya. Thailand har kust mot både Andamasjön i väster och Siamviken i sydost (båda dessa vatten är en del av Stilla Havet).

Nödvändiga Vaccinationer:

Gula febern

Rekommenderade i Städer

Polio, Stelkramp, Difteri, Hepatit A (epidemisk gulsot). Hepatit B, Kolera

Rekommenderade på Landet.

Polio, Stelkramp, Difteri, Hepatit A (epidemisk gulsot). Hepatit B, Kolera

Om du skall stanna Länge:

Polio, Stelkramp, Difteri, Hepatit A (epidemisk gulsot). Hepatit B, Kolera, Tyfoid, Japansk encefalit och Tuberkulos.